IBPS RRB Clerk Prelims Резултат од 2022 година Линк за преземање, фини поени

Институтот за селекција на банкарски персонал (IBPS) официјално го објави IBPS RRB Clerk Prelims Result 2022 на 8 септември 2022 година. Кандидатите кои се појавија на овој испит за вработување можат да го проверат исходот со посета на веб-порталот на IBPS.

Аспирантите кои го чекаат исходот од завршувањето на испитувањето, може да го проверат исходот онлајн на ibps.in. Ќе бара вашите акредитации за најавување за да пристапите до нив, како што се вашиот регистрациски број/број на ролет, лозинка/ДОБ и код за Captcha.

Институтот го спроведе IPBS RRB Clerk Exam 2022 на 07, 13 и 14 август 2022 година во офлајн режим во различни тест центри низ целата земја. Огромен број на подобни кандидати се пријавија и се појавија на прелиминарните избори.

IBPS RRB Clerk Prelims Results 2022 година

IBPS RRB Clerk Result 2022 е веќе објавен на официјалната веб-страница на институтот заедно со ознаките за пресек. Ќе ги обезбедиме сите информации во врска со овој испит за вработување, а исто така ќе ја споменеме и постапката за преземање на картата за резултати.

Вкупно 8106 слободни работни места ќе бидат пополнети по завршувањето на процесот на селекција за работните позиции канцелариски асистенти (повеќенаменски) и референт. Успешните кандидати ќе добијат работа во една од 11-те јавни банки од цела Индија.

Оние кои успешно ќе се квалификуваат со исполнување на критериумите дадени во пресекот, ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција. Следната фаза од процесот на селекција е главниот испит кој ќе се одржи во наредниот месец.

Во програмата за регрутирање учествуваат 43 регионални рурални банки (РРБ) од целата земја. Според официјалниот распоред, IBPS RRB Clerk Mains Exam 2022 ќе се спроведе на 1 октомври 2022 година.

Клучни моменти од резултатите од испитот за RRB Clerk Prelims 2022 година

Спроводно тело          Институт за селекција на кадри во банкарството
Име на испит                    RRB Clerk Prelims Examination
Тип на испит                     Тест за регрутирање
Режим на испит                    Надвор од мрежа
Датум на испит за службеник IPBS RRB        07, 13 и 14 август 2022 година
Локација                  Низ цела Индија
Име на објавата             Службеник и канцелариски асистент
Вкупно слободни работни места       8106
IPBS RRB Clerk Prelims Датум на резултат       8 2022 септември
Режим на ослободување        онлајн
Врска за официјална веб-страница                ibps.in

IBPS RRB Clerk Cut Off 2022 година

Информациите за ознаките за пресек се дадени заедно со резултатот и се достапни на официјалниот веб-портал. Тоа ќе ја одреди судбината на кандидатот бидејќи оние кои ги исполнуваат критериумите ќе се квалификуваат во следниот круг. Пресечните оценки се поставуваат врз основа на категоријата на кандидатите, вкупниот број на места и севкупниот учинок на кандидатите.

Детали се достапни на IBPS RRB Clerk Prelims Results Result 2022 Scorecard

Следниве детали се споменати на бодовната картичка на одреден кандидат.

  • Име на кандидат
  • Дата на раѓање
  • Фотографија
  • Име на објавата
  • Добијте оценки и вкупни оценки
  • Процент
  • Квалификациски статус
  • Некои клучни информации поврзани со испитувањето

Како да се провери IBPS RRB Clerk Prelims Results 2022

Како да се провери IBPS RRB Clerk Prelims Results 2022

Ако веќе не сте го провериле исходот од тестот за регрутирање, тогаш следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу и извршете ја инструкцијата дадена во чекорите за да го добиете исходниот документ во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја веб-страницата на институтот, кликнете/допрете на оваа врска IBPS директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската до резултатот CRP – RRB XI Група Б Канцелариски асистенти (повеќенаменски) и кликнете/допрете на тоа.

Чекор 3

Сега на оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви, како што се вашиот регистарски број / бр., лозинка/ датум на раѓање и код за Captcha.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да ја зачувате картичката со резултати на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да можете да го користите кога ќе биде потребно во иднина.

Можеби ќе сакате да проверите NEET UG Резултат 2022 година

Последни мисли

Издаден е IBPS RRB Clerk Prelims Result 2022 и аспирантите можат лесно да ги проверат преку веб-страницата на институтот користејќи ја постапката спомената погоре. Тоа е се што ви посакуваме среќа со исходот и се збогуваме засега.

Оставете коментар