NCVT MIS ITI Резултат 2022 година Линк за преземање, датум, важни детали

Националниот совет за стручна обука (NCVT) сега го објави NCVT MIS ITI Резултатот 2022 година за 1st година и 2nd година денес, 7 септември 2022 година преку својата официјална веб-страница. Оние кои се појавија на испитот можат да го проверат својот исход користејќи го нивниот програмски број/регистрационен број.

NCVT работи под Министерството за развој на вештини и претприемништво неодамна спроведе годишен семестар испит на Институтите за индустриска обука (ИТИ) во режим на КБТ. Учениците кои се појавија со голем интерес го чекаа објавувањето на исходот.

Сега е официјално објавено и е достапно на официјалниот веб-портал на одборот. Студентите мора да ги внесат потребните акредитиви за да им пристапат. Голем број студенти се поврзани со овој совет кој нуди бројни дипломски курсеви.

NCVT MIS ITI Резултат 2022 година

Резултатите од NCVT MIS ITI 2022 1-та и 2-та година се објавени од одборот и се достапни на веб-порталот на советот ncvtmis.gov.in. Во овој пост, ќе ги научите сите детали и постапката за преземање на исходот.

Испитот MIS ITI 2022 беше спроведен во месец јули/август 2022 година во различни центри во режим на компјутерски тест (CBT). На успешните кандидати ќе им се додели сертификат за диплома за нивниот конкретен курс.

За да го исчисти испитот, студентот мора да постигне најмалку 40% помалку од тоа што ќе биде прогласено за неуспешен. Исходот може да се проверува само според бројот, бидејќи не постои друг начин да се провери вашиот резултат. Овој преглед беше во офлајн режим во различни институти поврзани со овој одбор од целата земја.

Ако имате интернет конекција и уред за разгледување на веб-порталот, тогаш можете лесно да ја преземете вашата картичка со резултати користејќи ја постапката дадена подолу. Некои други важни детали се исто така дадени во делот подолу.

Клучни моменти од резултатите од испитот ITI 2022 година

Спроводно тело    Национален совет за стручно оспособување
Име на испит        Институти за индустриска обука
Режим на испит        КБТ
Тип на испит           Годишен преглед
Датум на испит           јули/август 2022 година
Академска сесија        2021-2022
NCVT MIS ITI Датум на резултат        7 2022 септември
Режим на ослободување        онлајн
Врска за официјална веб-страница         ncvtmis.gov.in

Достапни се детали за NCVT MIS ITI Резултат од 2022 година

Исходот од ова дипломско испитување ќе биде достапен во форма на бодовна карта и на него се споменати следните детали.

  • Следен број
  • Име на приправник
  • Академска сесија
  • Трговско име
  • Испитна сесија
  • ITI Име
  • ITI код
  • Вкупен статус на резултат (поминување/неуспешно)
  • Добијте оценки и вкупни оценки
  • Некои важни инструкции од одборот во врска со исходот

Како да го проверите резултатот NCVT MIS ITI 2022 година

Како да го проверите резултатот NCVT MIS ITI 2022 година

Ако сакате лесно да пристапите и да ја преземете вашата конкретна карта за резултати на веб-порталот, тогаш следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу и извршете ги упатствата за да го добиете резултатот во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја веб-страницата на организацискиот одбор. Кликнете/допрете ја оваа врска NCVT директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете во делот Резултати и кликнете/допрете на врската NCVT MIS ITI 2022 Лист со ознаки со резултати.

Чекор 3

Сега на оваа страница, внесете ги потребните акредитиви, како што се рол број, испитен систем и семестар.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате исходниот документ на вашиот уред во PDF форма, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Резултат на одделот CBSE 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе се објави резултатот од дипломскиот испит за ITI 2022 година?

Веќе е објавен од NCVT на 7 септември 2022 година

Каде е достапен резултатот ITI 2022?

Резултатот е достапен на официјалната веб-страница на NCVT.

Завршни зборови

Па, NCVT MIS ITI Резултатот 2022 е издаден од одборот и оние кои успешно учествуваа на испитот можат да ги преземат своите картички со резултати користејќи ја постапката спомената погоре. Тоа е тоа за оваа објава како што се збогуваме засега.

Оставете коментар