Што е Шок Филтер? Како да го добиете на TikTok и Instagram

Дали бевте фасцинирани од филтерот „Плачење“ кој како шумски пожар се прошири низ платформите на социјалните мрежи? Тие се тука за да ни дадат нова перспектива за начинот на кој ги гледаме луѓето. Сега филтерот Шук е тема на разговор. Дознајте што е тоа и како да го добиете на TikTok и Instagram.

Живееме во свет на виртуелни реалности, она што е во дигиталните гаџети и на осветлените екрани изгледа поблиску до нашата имагинација отколку она што всушност можевме да го видиме во реалниот свет околу нас. Земете го примерот на филтрите на апликациите на социјалните медиуми.

Секоја друга платформа е во трка секој втор ден да донесе нешто интересно и неверојатно за вас во оваа категорија. Ова е причината зошто се појавуваат нови филтри кои нè прават во можност да ги погледнеме нашите пријатели и семејството, па дури и нашите миленици од различен објектив.

Значи, ако сте уморни од сите филтри на пазарот, време е да проверите нешто што е ново и наскоро ќе биде во тренд низ целиот интернет. Од леќата за плачење до филтерот Shook, трендот забележа обратна насока, намуртеното сега е свртено нагоре.

Време е да го насочите мобилниот телефон или таблетот кон членовите на вашето семејство или вашиот палав пријател и да се одмаздите за потсмевот што го направија од вас со други работи претходно.

Слика на филтерот за протресување

Што е Шок филтер?

За прв пат беше лансиран на Snapchat на 20 мај минатиот месец и ги има сите состојки за кратко време да стане збор на градот. Овде ви дава луди очи како да сте сенката на Мистер Бин со широка насмевка на лицето.

Насочете го кон вашата мачка или куче или користете го за да и дадете нов изглед на таа луда сцена во вашиот омилен филм. Можете да направите сè и да ја измамите вашата сестра или тато со овие луди очи на нивното лице. Креаторите на содржини на Instagram и TikTok веќе стануваат вирални со содржината на филтерот Shook на нивните профили.

Затоа, не губете повеќе време и направете го вашето следно видео на TikTok или онаа ролна на Инстаграм со оваа новооткриена лукава алатка на Snapchat. Така, за да го користите на која било од платформите, мора да ја имате инсталирана апликацијата Snapchat на вашиот мобилен телефон или таблет. Остатокот е едноставен и лесен за следење како што е со другите филтри наоколу.

Сепак, во следниот дел, ќе го опишеме процесот со кој можете да прикачувате содржина користејќи ја оваа леќа на која било од горенаведените апликации за социјални медиуми.

Како да го добиете на Тикток?

Бидејќи овој филтер е сопственост на Snapchat, TikTok не може директно да го користи и да ви го обезбеди. Сепак, секогаш постои начин да се заобиколи за корисниците. Ова значи дека можете да креирате содржина користејќи го филтерот и подоцна да ја прикачите содржината на вашата претпочитана платформа за социјални медиуми.

За тоа, ќе треба само да ги следите чекорите подолу.

  1. Преземете и инсталирајте Snapchat
  2. Отворете ја апликацијата
  3. Допрете или кликнете на иконата со насмевка веднаш до копчето за снимање
  4. Одете доле десно и допрете „Истражи“
  5. Сега таму можете да видите лента за пребарување, напишете „Потреси филтер“
  6. Допрете ја иконата и таа ќе ви се отвори, тоа значи дека можете да го снимате видеото сега и да го зачувате.
  7. Сега можете да го поставите клипот на TikTok од ролетот на камерата.
Како да го добиете на TikTok

Како да добиете филтер за шок на Инстаграм

Процесот на објавување на видеото на Инстаграм е ист како оној на ТикТок. Ќе мора да го следите целиот процес како што ви го опишавме постепено во делот погоре. Откако видеото ќе заврши, едноставно зачувајте го во меморијата на вашиот уред.

Сега отворете ја апликацијата Instagram на вашиот телефон и одете во делот за објавување и поставете го видеото од галеријата на паметниот телефон. Овде можете да го прилагодите клипот со корекција на боја или да ја промените должината и да го допрете копчето за поставување.

Сега можете да го видите одговорот на вашите следбеници на вашето последно видео. Експериментирајте на себе, пријател или член на семејството. Дури и вие можете да го насочите кон екранот на телевизијата и да го видите урнебесниот изглед на вашите омилени актери.

Најдете како да користите Пајак филтер or Опција за тажно лице за TikTok.

Заклучок

Овде ви ги донесовме сите информации поврзани со Shook Filter. Сега кога знаете како да креирате содржина за вашиот Instagram и TikTok користејќи ги овие опции, време е да ја тестирате реакцијата на вашите следбеници.

Оставете коментар