Излезе резултатот од TS CPGET 2022: Проверете ја врската за преземање, времето, важните детали

Универзитетот Османија и Државниот совет за високо образование во Телангана (TSCHE) ќе го објават TS CPGET Резултатот 2022 денес, 16 септември 2022 година. Врска до резултатот ќе биде достапна на веб-страницата на советот, каде што кандидатите ќе можат да пристапат до него користејќи ги потребните акредитиви.

Државниот заеднички постдипломски тест за влез во Телангана (TS CPGET) е испит на државно ниво што се спроведува за нудење прием на курсеви за диплома за ПГ. Успешните кандидати ќе добијат прием во различни приватни и владини институти лоцирани во државата.

Постдипломскиот курс вклучува магистерски, магистерски, магистерски, магистерски и др. Според последните информации, огромен број кандидати се пријавиле и учествувале на испитот. Кандидатите уште од констатацијата со големо нетрпение го чекаат исходот.

TS CPGET Резултат 2022 година

Резултатите од CPGET 2022 Манабади ќе бидат објавени денес преку веб-порталот на TSCHE. Линкот за преземање на испитот, процедурата и сите клучни детали ќе бидат дадени овде. CPGET испитот 2022 година се одржа од 11 август до 23 август 2022 година.

Чекањето заврши по речиси еден месец и многу брзо ќе можете да ја проверите таблата за резултати на веб-страницата. Оние кои ќе го поминат испитот ќе добијат повик за TS CPGET советување 2022 и процесот на доделување места.

Копчињата за одговор на одредбата веќе беа објавени на 23 август 2022 година и времето за подигање приговори беше отворено до 25 август 2025 година. Пресечните оценки и информациите за листата на заслуги ќе бидат објавени заедно со исходот од испитот.

Клучни моменти на резултатот од TS CPGET Examination 2022

Спроводно тело       Универзитетот Османија и Државниот совет за високо образование во Телангана
Име на испит                 Заеднички постдипломски тест за влез во државата Телангана
Режим на испит                Надвор од мрежа
Тип на испит                  Тест за прием
Термини за испити                11 август до 23 август 2022 година
Локација                      држава Телангана
Курсеви понудени         MA, MSC, MCOM, MBA и разни други
TS CPGET Резултат на издавање     16 2022 септември
Режим на ослободување         онлајн
Врска за официјална веб-страница       cpget.tsche.ac.in    
tsche.ac.in

CPGET отсечени ознаки 2022 година

Пресечните оценки ќе го одредат квалификуваниот статус на одреден кандидат. Ќе се базира на категоријата на апликант, вкупниот број на места, методот на севкупно рангирање и вкупниот процент на резултат. Информациите за прекинот ќе бидат објавени заедно со резултатот.

Детали достапни на TS CPGET Rank Card 2022

Исходот од испитот ќе биде достапен во форма на ранг карта на веб-страницата. На картичката на кандидатот се наведени следните детали.

 • Име на апликантот
 • Име на таткото на апликантот
 • Категорија на барателот
 • Дата на раѓање
 • Фотографија
 • Следен број
 • Добијте ознаки
 • Вкупно оценки
 • Процент
 • Статус (Поминување/Неуспешно)

Универзитети кои учествуваат во CPGET 2022 година

Следниве универзитети учествуваат во оваа програма за прием на курсеви за ПГ.

 • Универзитетот Какатија
 • Универзитетот Паламуру
 • Универзитетот Телангана
 • Универзитетот Сатавахана
 • ЈНТУ
 • МГУ
 • Универзитет Османиа

Како да преземете TS CPGET Резултат 2022

Како да преземете TS CPGET Резултат 2022

Овде ќе ја обезбедиме постапката за преземање на ранг картичка од веб-страницата. Само следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу и извршете ги упатствата за да ја добиете картичката.

Чекор 1

Прво, посетете го веб-порталот на организациското тело. Кликнете/допрете на оваа врска TSCHE директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската до TS CPGET Резултат 2022 и кликнете/допрете на тоа.

Чекор 3

Овде внесете ги потребните акредитиви како што се број на билет за сала, регистарски број и датум на раѓање.

Чекор 4

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката за рангирање ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

На крајот, преземете го документот за исходот и потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Резултат на MHT CET 2022 година

Завршни зборови

Па, долгоочекуваниот TS CPGET Резултат 2022 ќе биде објавен денес во секое време според најновите вести. Откако ќе биде објавен, можете да го проверите и преземете од веб-локацијата следејќи ја постапката спомената во горниот дел.

Оставете коментар