Список на зборови со 5 букви со ATR – индиции за Wordle со пет букви

Имаме за вас сеопфатна листа на 5 букви зборови со ATR во нив што постои во американскиот англиски речник. Компилацијата со овие букви ATR во нив ќе ви помогне да го погодите точниот одговор на сложувалката Wordle на која работите.

Знаете дека Wordle ќе фрла незгодни загатки пред вас поголемиот дел од времето и треба да побарате помош за да ги решите правилно. Може да отидете во пронаоѓач на зборови и да се обидете да ги најдете поврзаните зборови, но ви препорачуваме да ја посетите нашата страница кога предизвикот е тешко да се реши.

Нашата страница редовно ги обезбедува сите зборови кои можат да ви помогнат да го решите дневниот Wordle. Во играта Wordle, добивате единствен предизвик да пронајдете мистериозен збор и должината на зборот е секогаш 5 букви. Има некои ограничувања бидејќи треба да го погодите одговорот во 6 обиди и во рок од 24 часа.

5 букви зборови со ATR во нив

Во овој пост, ќе ја претставиме целата збирка од 5 зборови со букви што содржат ATR во нив на која било позиција што постои на англискиот јазик. Заедно со зборовите, ќе научите и некои многу значајни детали во врска со играта.

За Wordle

Wordle е веб-базирана игра базирана на решавање на една загатка на дневна основа во која должината на зборот е само 5 букви. Создаден е од програмер наречен Џош Вардл кој подоцна го продаде на Њујорк Тајмс. Од 2022 година е креиран и објавен од оваа компанија.

Бесплатна е за играње и достапна на веб-локацијата на NYT. Достапно е и во дневниот весник на оваа компанија. Кога станува збор за интерфејсот, тоа е мрежа која содржи шест реда и секогаш кога цел ред е исполнет со зелена боја, тоа значи дека сте го завршиле предизвикот.

Списокот со зборови што се состои од букви ATR може да ви помогне да обоите цел ред со зелено. Континуираното освојување е многу важно за играчите на оваа игра бидејќи повеќето од нив ги споделуваат резултатите од секој предизвик на социјалните платформи.

Слика од екранот од 5 букви зборови со ATR во нив

Играчите се обидуваат да го погодат одговорот во помалку обиди да ги покажат своите пријатели и да добијат неколку поени за пријатели на социјалните мрежи. Најдобрите обиди се сметаат за 2/6, 3/6 и 4/6.

Како да се игра Wordle

Како да се игра Wordle

За да ја играте оваа игра, само посетете ја веб-страницата на NYT и Најавете се со сметка на социјалните медиуми како што се Gmail, Facebook, итн. Потоа, имајте ги предвид долу дадените упатства кога внесувате азбуки на зборовите.

 • Зелената боја во полето покажува дека буквата е на вистинското место
 • Жолтата боја покажува дека азбуката е дел од зборот, но не е на вистинското место
 • Сивата боја покажува дека азбуката не е дел од одговорот

Список на 5 букви зборови со ATR во нив

Овде ќе ја претставиме листата со 5 букви зборови со ATR во нив, кои сигурно ќе ви помогнат брзо да дојдете до денешниот одговор на Wordle.

Список со зборови

 1. абортус
 2. актер
 3. по
 4. алармирање
 5. жртвеникот
 6. менуваат
 7. аорта
 8. освен
 9. артси
 10. одбрани
 11. карат
 12. задоволи
 13. шема
 14. занает
 15. гајба
 16. Нацрт
 17. Земјата
 18. јадач
 19. дополнителни
 20. графт
 21. доделување
 22. решетки
 23. голема
 24. hater
 25. срцето
 26. гневен
 27. подоцна
 28. партија
 29. четвртина
 30. сооднос
 31. шилеста
 32. реагираат
 33. печено
 34. сатир
 35. паметни
 36. скала
 37. зјапа
 38. остар
 39. Почеток
 40. лента
 41. слама
 42. залутан
 43. приемател
 44. скротувач
 45. тип
 46. тапир
 47. доцни
 48. tarot
 49. солзавец
 50. земјиште
 51. тиара
 52. трага
 53. следи
 54. тракт
 55. трговијата
 56. патека
 57. воз
 58. особина
 59. проституција
 60. ѓубрето
 61. трала
 62. упатуваа
 63. третираат
 64. тријада
 65. судење
 66. ултра
 67. брадавица
 68. вода
 69. гнев

Тоа е крајот на списокот, се надеваме дека сега ќе дојдете до решението за предизвикот Today's Wordle без никакви компликации. Тоа е веројатно една од најдобрите игри за зајакнување на вашиот вокабулар и разбирање на овој конкретен јазик.

Поминете низ списокот и проверете ги сите можности за затворање. Најдете зборови кои се чини дека ги штиклираат барањата на предизвикот. Имајте на ум дека буквите ATR се веќе дел од зборот што треба да се погоди.

Можеби ќе ве интересира да проверите 5 букви зборови со ВРИ во нив

Најчесто поставувани прашања

Како зборовите што содржат ATR букви се достапни во англискиот речник?

Има вкупно 69 зборови кои содржат ATR букви на која било позиција што постои во овој конкретен јазик.

Каде можете да најдете индиции и совети поврзани со дневниот Wordle?

Немате ништо друго да барате наоколу, само редовно посетувајте ја нашата страница за да најдете многу потребна помош.

Конечната пресуда

Оваа игра е една од омилените на обожавателите во светот кога станува збор за игрите со загатки со зборови, но можеби ќе ве однесе на место каде што почнавте да се досадувате. За да биде позабавно и помалку здодевно, редовно посетувајте ја нашата страница бидејќи ќе обезбедиме индиции поврзани со проблемот исто како што направивме за зборовите со 5 букви со ATR во нив. Ако имате какви било прашања, тогаш објавете ги во делот за коментари.

Оставете коментар