Список на 5 букви зборови со DUT во нив – денешните можни одговори на Wordle

За вас составивме сеопфатна листа на зборовите од 5 букви на Американскиот англиски речник со DUT. Компилацијата со буквите D, U и T во нив ќе ви помогне да го погодите точниот одговор на загатката Wordle на која работите.

Во повеќето случаи, Wordle ви фрла незгодни загатки на патот и ви треба помош за да ги решите. Пронаоѓачот на зборови може да ви помогне да ги пронајдете поврзаните зборови, но ви препорачуваме да ја посетите нашата страница кога решавате предизвикувачки предизвик.

Сите зборови кои можат да ви помогнат да го решите дневниот Wordle можете да ги најдете на нашата страница. Има само еден предизвик во оваа игра, а тоа е да се најде мистериозен збор, а должината на зборот е секогаш пет букви. Има некои ограничувања бидејќи треба да го погодите одговорот во 6 обиди и во рок од 24 часа.

5 букви зборови со DUT во нив

Во овој пост, ќе ја претставиме целата збирка од 5 букви зборови кои содржат DUT во нив на која било позиција што постои на англискиот јазик. Ќе научите и некои многу важни детали за играта заедно со зборовите.

Wordle играта е веб-игра која бара од играчите да решаваат една загатка дневно чија должина на зборот е пет букви. Програмерот Џош Вардл ја создаде апликацијата, која подоцна беше продадена на Њујорк Тајмс. Таа е создадена и објавена од оваа компанија од 2022 година.

Играта е бесплатна за играње и е достапна на Веб-страница на NYT. Достапно е и во дневниот весник на оваа компанија. На интерфејсот, мрежата содржи шест реда, а ако редот е исполнет со зелена боја, тоа покажува дека сте го завршиле предизвикот.

За да ја играте оваа игра, едноставно посетете ја веб-локацијата на NYT и најавете се со сметка на социјалните медиуми како што се Gmail, Facebook, итн. Откако ќе внесете претпоставена азбука на одговорот, погрижете се да ги имате на ум упатствата подолу.

Слика од екранот од 5 букви зборови со DUT во нив
 1. Зелената боја во полето покажува дека буквата е на вистинското место
 2. Жолтата боја покажува дека азбуката е дел од одговорот, но не е на вистинското место
 3. Сивата боја покажува дека азбуката не е дел од одговорот

Список од 5 букви зборови со DUT во нив

Еве ги сите зборови од 5 букви кои имаат DUT во нив на која било позиција.

 • возрасни
 • адут
 • ревизија
 • пакет
 • датум
 • лет
 • застрашувачки
 • даутс
 • деби
 • дути
 • дикту
 • крофна
 • сомневам
 • даути
 • дукат
 • канали
 • канали
 • дуети
 • дует
 • дути
 • дупчиња
 • издржа
 • прашина
 • правливи
 • холандски
 • пената
 • едуцираат
 • етида
 • иддут
 • лутирано
 • пригушени
 • надвор
 • надмина
 • гнил
 • студе
 • столпчиња
 • студија
 • таулд
 • тетива
 • удари
 • вистина
 • цевки
 • тупнат
 • тунди
 • подесена
 • турди
 • устад

Сега кога ја комплетиравме листата, се надеваме дека ќе го решите предизвикот Wordle без никакви тешкотии. Зголемувањето на вашиот вокабулар и разбирањето на овој јазик е веројатно една од најдобрите работи што можете да ги направите со оваа игра.

Проверете го и следново:

5 букви зборови со NED во нив

5 Букви зборови што завршуваат на Д

Конечната пресуда

Кога станува збор за игрите со загатки со зборови, Wordle е еден од омилените на фановите, но можеби ќе почнете да се досадувате со тоа. За дополнителна забава и помалку досада, посетете ја нашата страница редовно, бидејќи ќе даваме индиции поврзани со проблемот исто како што направивме за 5 букви зборови со DUT во Тие изгледаат како предизвици.

Оставете коментар