Сертификат Cowin преземање по мобилен број: Целосен водич

Индија е една од најпогодените земји од Ковид 19 која влијаеше на животите на луѓето и го промени начинот на живеење. Сега е од суштинско значење да имате сертификати за Covid 19 за да патувате, да работите во канцеларии и да вршите разни други активности, затоа сакаме да ве водиме за преземање на сертификатот Cowin по мобилен број.

Коронавирусот патува од едно човечко тело до друго и предизвикува болести како треска, главоболки и разни други исклучително штетни болести. Затоа, Владата наложи задолжително за сите да се вакцинираат.

Така, властите низ цела Индија организираат процеси на вакцинација низ целата земја за да се осигураат дека сите ќе се вакцинираат. Но, лесно е за секого да се регистрира за овој процес и да стекне сертификати користејќи бројни платформи.

Сертификат Cowin преземање по мобилен број

Денес, ние сме тука да разговараме за давателот на услуги за вакцини Cowin и неговата употреба. Многу луѓе ја користат оваа платформа за да се вакцинираат и ја означуваат како доверлив извор. Оваа платформа нуди вакцини за бројни здравствени проблеми.

Оваа франшиза обезбедува секакви податоци, извештаи и информации поврзани со коронавирусот под надзор на неколку владини организации низ цела Индија. Исто така, нуди сертификати за двете дози на коронавирус.

Сертификатот делува како доказ за вакцинирано лице што е многу корисно кога лицето прави медицински прегледи. Овие сертификати се задолжителни во различни области на животот и многу места за патување низ целата земја.

Сертификат Cowin преземање по мобилен број Индија 2022 година

Во овој дел од статијата, ќе ја наведеме чекор-по-чекор процедурата за преземање на сертификатот Cowin по мобилен број Индија. На овој начин ги стекнувате сертификатите и се вакцинирате.

Имајте предвид дека ќе го добиете овој сертификат што е можно поскоро кога ќе ја земете првата доза вакцинација и по земањето на втората доза ќе можете да го добиете сертификатот за комплетирање со сите информации за вашата вакцина.

Водич за преземање сертификат

Секој Индиец може да ја преземе оваа хартија за верификација вакцинирана со коронавирус преку Интернет користејќи мобилен, компјутер или кој било уред што може да работи на интернет прелистувач. Значи, еве ги чекорите за преземање сертификат што докажува дека сте инокулирани.

Како да се регистрирате за да преземете COWIN сертификат?

Прво, отворете веб-прелистувач и посетете ја официјалната веб-страница на Cowin. Сега регистрирајте се користејќи го вашиот телефонски број и најавете се. Ќе добиете OTP на вашиот мобилен преку порака, внесете го OTP и продолжете

Како да го преземете сертификатот?

Кликнете на сертификатот за вакцинација против Ковид 19 откако ќе го завршите првиот чекор, ова ќе ве упати до сертификатот. Ќе биде достапен со сите детали за дозите и бројните дози што сте ги земале. Сега само допрете/кликнете на копчето за преземање за да го добиете вашиот сертификат во форма на документ и да го испечатите ако ви треба печатена копија

Наоѓање на официјална веб-страница

Следејќи ги претходните чекори, можете лесно да го преземете сертификатот Cowin Covid 19 Индија. Во случај да имате проблем да ја пронајдете официјалната веб-страница, напишете го ова во интернет прелистувачот cowin.gov.in и побарајте го.

Постојат различни други платформи кои ја нудат оваа услуга, вклучувајќи Aarogya, Umang и многу други. Cowin е достапен и во верзијата на апликацијата и за корисниците на Android и iOS. Можете да ја користите оваа апликација за едноставно преземање на сертификатите директно на мобилните телефони.

Апликацијата се вика „eka.care“ и е достапна на Google play store и apple store. Ако се соочувате со проблеми со преземањето од официјалната веб-страница, тогаш оваа апликација е одлична алтернатива. Оваа апликација доаѓа со некои неверојатни карактеристики наведени подолу

Карактеристики на Eka.care

Апликација Eka Care
Апликација Eka Care
  • Бесплатна и лесна за употреба апликација
  • Обезбедува свод за складирање на сертификати за идна употреба
  • Можете да пристапите до оваа сертификација и без никаков интернет
  • Сертификацијата за двете дози е достапна за преземање и складирање

Начинот на преземање е сличен на она што го споменавме погоре, корисниците треба да се логираат со мобилен број и да се регистрираат користејќи OTP што ја испраќа апликацијата. Ова е многу поволна опција доколку сакате да го носите на вашиот мобилен телефон и да го користите секогаш кога е потребно.

Важна одговорност на секој граѓанин на Индија е да се вакцинира и да се заштити од овој смртоносен вирус кој погоди многу животи. Владата на Индија го направи задолжителен процес за секое лице кое има 18+ години.

Ако ги сакате најновите вести за CBSE, проверете CBSE 10-ти резултат 2022 Термин 1: Водич

Заклучок

Па, преземањето на сертификатот Cowin по мобилен број е лесен и многу едноставен процес за да добиете сертификат што докажува дека сте зеле вакцина против коронавирус.

Оставете коментар