Махараштра GDCA Резултат 2022 година PDF Линк за преземање, важни детали

Според последните извештаи, Кооперативниот комесар и регистратор, Кооперативно друштво, Махараштра го објави резултатот GDCA на Махараштра 2022 година на 30 ноември 2022 година. Истиот е објавен на официјалната веб-страница на одборот и кандидатите кои учествуваа на испитот може да пристапи до него користејќи ги нивните ингеренции за најава.

Огромен број аспиранти кои бараат работа во реномиран оддел се појавија на испитот во Махараштра GDCA & CHM 2022 година. Писмениот испит беше спроведен низ целата држава во стотици поврзани центри за тестирање на бројни места.

Кандидатите чекаа долго време за објавување на резултатот бидејќи испитот беше организиран на 27 мај, 28 мај и 29 мај 2022 година. Име и лозинка.

Детали за резултат од GDCA на Махараштра за 2022 година

На веб-порталот на одделението е активирана врската за преземање PDF од GDCA 2022 година. За да ви ја олесниме работата, ќе ја обезбедиме директната врска за преземање и процесот на проверка на резултатот од веб-локацијата.

Одделот објави и известување во врска со резултатот во кое тие навеле „GDC&A. и CHM Резултатот од испитот 2022 е прогласен и резултатот може да се провери со користење на вашето најавување и лозинка. Исто така, споменатиот резултат е во PDF формат. Од 01 година на веб-страницата.”

Тие упатија и доколку кандидатите имаат забелешки да се пријават за повторното означување. Следното е соопштението на одделот „Повторно означување испитаниците можат да се пријават со користење на најава и лозинка. Краен рок за примање банкарски шалан онлајн г. Ќе остане до 31 година (12 часот). Наведениот чалан во банка дт. 2022 до д.т. Плаќањето треба да се изврши до 22.30 година (работно време на банката). Апликациите примени по пропишаниот датум нема да се разгледуваат“.

Според известувањето за вработување, на крајот од процесот на селекција ќе бидат пополнети вкупно 810 слободни работни места за работни места во GDCA и CHM. Кандидатот треба да ги помине сите фази од процесот на регрутирање за да биде избран за работното место.

Клучни моменти на резултатите од испитот за GDCA и CHM на Махараштра од 2022 година

Диригентско одделение        Кооперативен комесар и регистратор, Кооперативно друштво, Махараштра
Тип на испит     Тест за регрутирање
Режим на испит       Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на Махараштра GDCA и CHM      27 мај, 28 мај и 29 мај 2022 година
Име на објавата             Слободни работни места во GDCA и CHM
Вкупно слободни работни места        810
Локација          држава Махараштра
Датум на резултат на GDCA на Махараштра        30 Ноември 2022
Режим на ослободување        онлајн
GDCA Резултат 2022 Линк                     gdca.maharashtra.gov.in

Детали спомнати на резултат PDF на GDCA на Махараштра

Исходот од писмениот испит е достапен во форма на бодовна карта. Следниве детали за испитот и кандидатот се отпечатени на одредена табела.

  • Име на апликантот
  • Имиња на татко и мајка
  • Регистрационен број и програмски број
  • Фотографија на барателот
  • Добијте и вкупни оценки
  • Име на објавата
  • Категорија на барателот
  • Статус на квалификација
  • Забелешки на Одделот

Како да го проверите резултатот од GDCA на Махараштра од 2022 година

Како да го проверите резултатот од GDCA на Махараштра од 2022 година

Следниве чекори ќе ве водат низ процесот на пристап и преземање на картичката за резултати од официјалниот веб-портал на одделот. За да ја добиете вашата рака на картата за резултати во PDF формат, едноставно следете ги инструкциите подолу.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одделот. Кликнете/допрете на оваа врска GDCA Махараштра директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница, тука проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската за резултати од GDCA и CHM.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните ингеренции како што се корисничко име и лозинка.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Испрати и таблата со резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете ја опцијата за преземање за да ја зачувате на вашиот уред и потоа направете отпечаток за да можете да го користите во иднина.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Резултат на FCI Punjab Watchman 2022 година

Конечната пресуда

Резултатот од GDCA на Махараштра за 2022 година е веќе достапен на веб-страницата на одделот. Како што споменавме погоре, испитаниците можат да го добијат со следење на чекорите наведени погоре. Додека се збогуваме засега, ви посакуваме сета среќа со овој резултат од испитот.

Оставете коментар