SCI JCA Admit Card 2022 Датум на издавање, линк за преземање, важни детали

Врховниот суд на Индија (SCI) е подготвен да ја ослободи SCI JCA Admit Card 2022 година, според многу најнови извештаи. Одделот веќе ја активираше City Intimation Link на својата официјална веб-страница на 15 септември 2022 година.

Приемната картичка обично се ослободува 10 или повеќе дена пред испитот, а кандидатите кои успешно се пријавиле треба да ја преземат пред испитот. Значи, ќе излезе во наредните часови и ќе биде достапен на веб-порталот.

Испитот SCI Junior Court Assistant (JCA) ќе се одржи на 26 септември и 27 септември 2022 година во офлајн режим во различни тест центри. Голем број кандидати поднеле апликации за да се појават на овој испит за вработување со цел да добијат владина работа.

Приемна картичка SCI JCA 2022 година

Врховниот суд JCA Admit Card 2022 ќе се издава преку веб-страницата и апликантите ќе можат да пристапат до неа користејќи го нивниот број на апликација, лозинка и безбедносен PIN. Постапката за преземање на билетот за сала заедно со сите други важни детали ќе ја обезбедиме во оваа објава.

На крајот на оваа програма за вработување треба да се пополнат вкупно 210 слободни работни места. Кандидатите кои ќе бидат успешни на испитот ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција. Во согласност со циркулирачките информации, бруто месечната плата ќе изнесува РС. 63068/-, комбинација од РС. 35400/- Основни и РС. 4200/- GP.

Избраните кандидати ќе добијат постојана работа во одделението. По претстојниот писмен испит, апликантите ќе треба да ги поминат фазите за верификација на документи и интервју за да се земат предвид за работата.

Но, прво, тие мора да го преземат билетот за сала SCI JCA 2022 и да носат печатена копија од него до доделениот центар за испити SCI JCA за да можат да учествуваат на испитот. Во спротивно, организацискиот одбор нема да ви дозволи да учествувате на испитот.

Клучни моменти на Приемната картичка за испит за помлад судски асистент SCI 2022 година

Спроводно тело        Врховен суд на Индија
Име на тест                   Помлад судски помошник испит
Режим на тестирањеОфлајн (писмен испит)
Тип на тест                     Испит за вработување
Датум на испит на JCA           26 септември и 27 септември 2022 година
Име на објавата                   Помлад асистент
Вкупно објави                   210
Помлад судски асистент Датум на издавање на картичката за прием  Најверојатно наскоро ќе биде ослободен
Режим на ослободување        онлајн
Локација               Индија
Врска за официјална веб-страница       главен.sci.gov.in

Детали се достапни на SCI JCA Admit Card 2022 година

Овој билет за сала содржи важни информации во врска со кандидатот и регрутниот испит. Следниве детали ќе бидат споменати на одредена картичка.

 • Име на апликантот
 • Пол
 • Број на апликант
 • Фотографија
 • Датум и време на испит
 • Време на известување
 • Кандидат Датум на раѓање
 • Име на таткото/мајката
 • Категорија (ST/ SC/ п.н.е. и друго)
 • Име на испитниот центар
 • Адреса на центарот за тестирање
 • Име на објавата
 • Испитување Име
 • Времетраење на испитот
 • Код на испитниот центар
 • Суштински упатства за прегледот

Како да преземете SCI JCA Admit Card 2022 година

Следете ја чекор-по-чекор процедурата дадена подолу за да го преземете вашиот билет за сала од веб-страницата. За да ја добиете вашата картичка во PDF формат, следете ги упатствата дадени во чекорите.

Чекор 1

Прво, посетете ја веб-страницата на Врховниот суд. Кликнете/допрете на оваа врска SCI директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите известувања и пронајдете ја врската до приемната картичка за помлад судски асистент.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на неа и продолжете.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се бројот на апликацијата, лозинката и безбедносниот PIN.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на екранот.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Приемна картичка CG TET 2022 година

Последни мисли

Се очекува дека SCI JCA Admit Card 2022 ќе биде издадена во блиска иднина. Одделот веќе го објави ливчето City Intimation. Следењето на упатствата во горниот дел ќе ви овозможи лесно да го преземете.

Оставете коментар