Картичка за прием на PO во Јужна Индија банка за 2023 година, Врска за преземање, важни моменти од испитот

Банката на Јужна Индија (SIB) ја издаде PO приемната картичка на Јужна Индија банка 2023 на 22 март 2023 година четири дена пред датумот на испитот за да се осигура дека секој кандидат има доволно време да ги преземе своите сертификати за прием. На официјалната веб-страница е поставена врска која може да се користи за прикажување на билетите за салата и нивно преземање.

Сите апликанти кои ги завршија регистрациите за да бидат дел од акцијата за вработување на пробен службеник во Банка на Јужна Индија 2023 година се бара да ја посетат веб-страницата за да ги добијат нивните картички за прием. Апликантите треба да ги внесат своите акредитиви за најавување за да ги видат нивните картички.

Голем број кандидати покажаа интерес со поднесување на апликации преку Интернет кога беше во тек процесот на регистрација. Сега, кога процесот е завршен и датумот на закажаниот испит се приближува, организацијата ги издаде уверенијата за прием.

Картичка за прием на PO во Јужна Индија Банка 2023 година

Линкот за преземање картичка за прием на картички на Јужна Индија 2023 за службеници на пробна работа е достапен за користење на веб-страницата на SIB. Кандидатите можат да одат таму и да ја отворат таа врска за да пристапат до билетите за салата. Овде ќе ја претставиме врската за преземање заедно со чекорите кои објаснуваат како да ги преземете билетите за сала и сите други важни детали во врска со прегледот.

Процесот на селекција за регрутирање на ПО се состои од повеќе фази кои вклучуваат писмен испит и интервју. Првата фаза ќе биде писменото тестирање кое ќе се одржи во бројни тест центри низ земјата на 26 март 2023 година.

Комбинираните оценки од онлајн-испитувањето и интервјуто ќе го одредат конечниот избор за работно место пробен службеник. Потребно е да се постигнат минималните оценки на писмениот испит за да бидат избрани за кругот на интервју.

На уверението за прием, има многу детали во врска со испитот и кандидатот. Формуларот вклучува информации како што се името на апликантот, кодот на испитниот центар, упатствата што треба да се следат за време на испитот и многу други клучни детали.

Билетите за PO сала на Јужна Индија банка се важни документи, бидејќи кандидатите нема да бидат дозволени во испитната сала без нив. Доказ за лична карта со фотографија и карта за прием мора да му приложат на надзорникот за време на испитот. 

Клучни моменти Приемна картичка за PO испит од 2023 година на Јужна Индија банка

Името на организацијата            Јужна индиска банка (SIB)
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит       Надвор од мрежа
Датум на испит за PO во Јужна Индија      26 Март 2023
Име на објавата           Пробен службеник
Вкупно слободни работни места     Многу
Работа локација       Било каде во блиската филијала во Индија
Процес на селекција        Писмен тест и интервју
Датум на издавање на картичката за прием на PO во Јужна Индија  22 Март 2023
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница       southindianbank.com

Како да ја преземете картичката за прием на PO во Јужна Индија Банка 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на PO во Јужна Индија Банка 2023 година

Еве како кандидатот може да го провери и преземе својот сертификат за прием од веб-страницата.

Чекор 1

За да започнете, кандидатот мора да ја посети официјалната веб-страница на South Indian Bank СИБ.

Чекор 2

Сега на почетната страница, допрете/кликнете на копчето „Кариери“ кое се наоѓа на горната десна страна.

Чекор 3

Потоа допрете/кликнете на врската „Регрутирање на пробни службеници“.

Чекор 4

Сега допрете/кликнете на врската PO Admit Card 2023 на јужноиндиската банка што ја гледате таму.

Чекор 5

Сега на оваа нова веб-страница, внесете ги потребните детали за најавување, како што се регистарски број и лозинка/датум на раѓање.

Чекор 6

Потоа допрете/кликнете на копчето за најавување и билетот за салата ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 7

За да го затворите сето тоа, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате овој документ на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да ја пренесете картичката за прием во печатена копија до доделениот центар за испити.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Прифатна картичка на OSSC CPGL Prelims 2023 година

Заклучок

Задолжително е да ја однесете PO Admit Card 2023 на South Indian Bank во испитниот центар на закажаниот датум за да се осигурате дека ви е дозволено да се појавите на испитот. Оттука, за да ве водиме, ги дадовме сите потребни детали заедно со инструкциите за нивно преземање.

Оставете коментар