Што е филтер за невидливо тело на TikTok – Како да го добиете и користите

Уште еден филтер го привлече вниманието на корисниците на TikTok и се чини дека сите уживаат во резултатите. Во овој пост, ќе разговараме за тоа што е филтерот за невидливо тело на TikTok и ќе објасниме како можете да го користите овој вирусен филтер.

Апликацијата TikTok е позната по тоа што постојано додава нови функции и ефекти. Неодамна, филтер за промена на гласот наречен „Филтер за менувач на глас“ стана вирална и освои милиони прегледи. На сличен начин, овој ефект на телото е тема на разговор во моментов.

Корисниците најмногу ги сакаат филтрите на TikTok, а апликацијата постојано додава нови, почнувајќи од ефекти на зелен екран до мини-игри. Всушност, таа е една од најкористените платформи за социјални медиуми на планетата поради тоа.

Што е филтерот за невидливо тело на TikTok

Може да го користите ефектот TikTok со филтер за невидливо тело за да го снема вашето тело додека го прикажувате само фустанот што го носите. Корисниците сега го користат овој ефект на уникатни начини со цел да ги направат видеата поинтересни и збунувачки за нивните гледачи.

Корисниците додадоа различни позадини што го прават да изгледа како страшен филм и на гледачите им обезбедуваат малку бизарна содржина. Корисниците се исплашени од некои видеа кои го користат овој филтер затоа што изгледа многу реално.

Една од најдобрите работи за овој филтер е тоа што е достапен на TikTok и е прилично едноставен за користење. Филтерот се користи во многу видеа и неколку хаштагови се користени за нивно идентификување, како што се #invisiblebodyfilter, #bodyfilter итн.

Веќе стана тренд да се користи овој видео ефект на платформата за споделување видеа TikTok. Многу корисници го следат трендот, но оние кои не знаат како да го добијат и користат овој конкретен вирусен филтер мора да ги следат упатствата дадени во следниот дел.

Како да го добиете и користите филтерот за невидливо тело на TikTok

Како да го добиете и користите филтерот за невидливо тело на TikTok

Следната постапка чекор-по-чекор ќе ве води во додавањето на овој ефект и правилното користење.

  1. Прво, отворете ја апликацијата TikTok на вашиот уред
  2. Потоа кликнете/допрете го копчето Plus кое се наоѓа на дното на екранот за да ја отворите камерата.
  3. Сега кликнете/допрете на опцијата „Ефекти“ која се наоѓа во долниот лев агол.
  4. Овде кликнете/допрете на копчето за лупа и побарајте „Невидливо тело“.
  5. Откако ќе го најдете точниот филтер за невидливо тело со истото име, кликнете/допрете на копчето Камера што се наоѓа веднаш до него
  6. Потоа за полесно да снимате видео, поставете го телефонот некаде, идеално да не го држите во раце
  7. Сега кликнете/допрете на копчето Снимај за да снимате видео користејќи го овој филтер
  8. На овој начин, ќе можете да дозволите филтерот да ја снима вашата позадина. Потоа можете да го преместите вашето тело во рамката откако ќе започнете со снимање. Филтерот прави да изгледа како кожата да е „невидлива“, со слика од позадината направена веднаш откако сте почнале да снимате.

Вака можете да го користите овој новододаден филтер за тело и да ги изненадите вашите следбеници со правење уникатни видеа. Многу видеа собраа илјадници прегледи за краток временски период, а исто така добиваат огромен број лајкови.

Можеби ќе ве интересира и да го прочитате следново:

Што е филтер за лажна насмевка на TikTok

Филтер за предвидување смрт на TikTok AI

Конечната пресуда

Што е филтерот за невидливо тело на TikTok повеќе не треба да биде мистерија бидејќи ги презентиравме сите детали за ефектот и водич што ќе ви помогне да го користите. Тоа е сè за оваа објава, можете да споделите размислувања за неа користејќи го полето за коментари, бидејќи сега се отпишуваме.

Оставете коментар