Goa Board HSSC Термин 1 Резултат 2023 година Линк за преземање, методи, фини поени

Според најновите случувања, Одборот за средно и високо средно образование на Гоа (GBSHSE) го прогласи резултатот од мандатот 1 на Гоа одборот HSSC на 2 февруари 2023 година. Достапен е во онлајн режим на официјалната веб-страница на образовниот одбор.

Во оваа табла се регистрирани огромен број студенти од цела Гоа и тие се појавија на испитот HSSC термин 1 2022-2023 година кој се одржа од 10 ноември до 25 ноември 2022 година. Сите студенти го чекаа објавувањето на резултатите што е сега официјално прогласена од GBSHSE.

Одборот објави известување во врска со објавувањето на исходот од испитот на првиот термин, во кое наведуваат дека „настапот во првиот термин ќе биде достапен од 1 февруари 1 година, во 2023 часот па натаму“. Иако врската беше активирана на 1 февруари по малку одложување.

Одборот на Гоа HSSC Термин 1 Детали за резултатот

Врската за преземање на резултатите од Goa Board HSSC за 2023 година е поставена на веб-порталот на одборот. Кандидатите кои учествуваа на испитот можат да го преземат сертификатот за оценки HSSC со упатување на веб-страницата. Ќе ја обезбедиме врската за преземање и ќе ви објасниме како да ја добиете вашата карта за резултати за да можете да ја стекнете без никакви проблеми.

Забележете дека студентите можат да ги потврдат своите одговори за точноста и да ги предизвикаат ако најдат грешки со плаќање такса од 25 РС до крајниот рок. Ако рокот е поминат, нема да можете да поднесете никакви барања за приговор.

Резултатот може да го проверите и преку текстуална порака. Ако се соочувате со проблеми со вашата интернет конекција, тогаш можете да го користите методот СМС за да го дознаете резултатот. Сите процеси за добивање известување за исходот од испитот се објаснети подолу.

Клучни моменти Резултат на одборот на Гоа HSSC Термин 1

Спроводно тело     Гоа одбор за средно и високо средно образование
Тип на испит       Испитување одбор (Термин 1)
Режим на испит      Офлајн (писмен испит)
Гоа одбор HSSC Испит датум          10 ноември до 25 ноември 2022 година
Академска сесија      2022-2023
Класа            12th
Гоа одбор HSSC Термин 1 Резултат Датум на објавување      2 Февруари 2023
Статус      Од
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница           gbshse.gov.in

Детали отпечатени на GBSHSE Термин 1 Резултат

Следниве детали се споменати на листот за ознаки.

  • Име на студентот
  • Број на седиште
  • Татково име
  • Добиени оценки (по предметот)
  • Оценките добиени од учениците
  • Квалификациски статус на студентот

Како да го проверите резултатот од терминот 1 на одборот на Гоа од HSSC

Како да го проверите резултатот од терминот 1 на одборот на Гоа од HSSC

Еве ги чекорите што мора да ги следите за да го стекнете сертификатот за високото средно училиште од веб-страницата во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, одете на официјалната веб-страница на образовниот одбор. Кликнете/допрете на оваа врска GBSHSE директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница на веб-локацијата, одете во делот Резултати со кликнување/допирање на неа и пронајдете ја врската Goa Board HSSC Term 1 Result.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, кликнете/допрете на тој линк за да го отворите.

Чекор 4

Потоа, на новата страница внесете ги потребните акредитиви, како што се број на рол, училишен индекс и датум на раѓање.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете ја опцијата за преземање за да го зачувате резултатот PDF на вашиот уред и потоа отпечатете го за идна референца.

Како да ги проверите резултатите од HSSC одборот Гоа преку СМС

Можете лесно да го дознаете резултатот со испраќање една текстуална порака на пропишаните броеви. Следете ја шемата и наведете ги деталите на начин објаснет во шемата за да добиете информации за исходот.

  • ГОА12 БРОЈ НА СЕДИШТЕ – Испратете го на 5676750
  • МК12 БРОЈ НА СЕДИШТЕ – Испратете го на 54242
  • ГОА12 БРОЈ НА СЕДИШТЕ – Испратете го на 56263
  • ГОА12 БРОЈ НА СЕДИШТЕ – Испратете го на 58888

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите Резултат за обука на офицер на MPPEB ITI 2023 година

Заклучок

Со задоволство ве известуваме дека долгоочекуваниот резултат од мандатот 1 од 2023 година од Goa Board HSSC е објавен и може да се пристапи онлајн сега. Следејќи ги упатствата во горната постапка, ќе можете да пристапите и да ја преземете. Еве се што треба да знаете. Не двоумете се да ни ги известите вашите размислувања користејќи го делот за коментари.

Оставете коментар