RPSC Приемна картичка за наставник од второ одделение 2 година, преземање, датум на испит, фини поени

Според најновите вести, Комисијата за јавни услуги во Раџастан (RPSC) е подготвена да ја објави картичката за прием на наставници од второ одделение RPSC 2 година во наредните денови. Овде ќе се запознаете со сите важни детали, директна врска за преземање и преземање на постапката од веб-страницата на комисијата.  

Неодамна, RPSC објави оглас за вработување на наставници од второ одделение. Од аспирантите беше побарано да ги поднесат своите апликации што е можно поскоро. Имаше голем број кандидати кои се пријавија од целиот Раџастан да седат на писмениот тест.

Секој од нив оттогаш со големо нетрпение го чека пуштањето на билетот за сала. Распоредот на испитите е веќе објавен од комисијата и тој ќе се одржи од 21-ви до 27-ми декември 2022 година (освен 25 декември 2022 година) на различни локации низ Раџастан.

Приемна карта за наставник од второ одделение на RPSC 2 година

Според различни извештаи, комисијата ќе ја објави RPSC картичката за прием во второ одделение 2 на официјалната веб-страница во првата недела или втората недела од декември 2022 година. Откако ќе се активира врската со картичката за прием на веб-порталот, можете да пристапите до неа користејќи ги потребните акредитиви .

Билетите за сала обично ги поставува комисијата 10 или 7 дена пред испитувањето. До крајот на процесот на регрутирање ќе бидат пополнети 9740 позиции. Процесот се состои од три фази и кандидатите треба да ги поминат сите за да бидат разгледани за работното место.

Вкупно 100 прашања ќе бидат вклучени во испитот за второ одделение на RPSC, кој ќе се состои од 2 поени. Може да има негативна оценка за испитот. Испитот ќе трае два часа. Затоа е императив кандидатите да обрнат големо внимание на тоа како одговараат на прашањата.

Билетот за сала ќе можете да го преземете до денот на испитот. Картичката мора да ја носите во испитната сала бидејќи е прогласена за задолжителна. Влезот во салата за испит ќе биде забранет за оние кои не носат печатена копија од билетот за сала.

Определување на картичката за прием на испит од RPSC одделение 2

Спроводно тело        Комисија за јавна служба во Раџастан
Тип на испит          Тест за регрутирање
Режим на испит      Офлајн (писмен испит)
RPSC Датум на испит за второ одделение 2 година     Од 21 декември до 27 декември 2022 година
Локација   Државата Раџастан
Име на објавата       Наставник (второ одделение)
Вкупно слободни работни места       9760
RPSC Датум на издавање на картичка за прием на наставник од второ одделение   Се очекува да биде објавен 2nd недела од декември 2022 година
Режим на ослободување    онлајн
Официјална веб-страница     rpsc.rajasthan.gov.in

Детали споменати на картичката за прием на наставник од второ одделение RPSC 2 година

Следниве детали се испечатени на одреден билет за сала на кандидатот.

 • Име на кандидатот
 • Детали за таткото
 • Личен број на кандидатот
 • Регистарски број
 • Пол
 • Дата на раѓање
 • Фотографија на апликантот
 • Код на испитниот центар
 • Место за тестирање
 • Време на известување
 • Адреса на испитната сала
 • Инструкции што треба да се следат за време на испитот
 • Простор за потпис на надзорникот
 • Простор за потпис на кандидатот

Како да преземете RPSC картичка за прием на наставник од второ одделение

Како да преземете RPSC картичка за прием на наставник од второ одделение

Користејќи ја чекор-по-чекор процедурата подолу, ќе можете да ја преземете вашата картичка од веб-локацијата. За да ја добиете картичката во PDF формат, само следете ги чекорите опишани во чекорите и извршете ги.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница Комисија за јавна служба во Раџастан.

Чекор 2

На почетната страница, проверете го делот за најновите соопштенија и пронајдете ја врската RPSC за приемна картичка за второ одделение 2 година.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа на новата страница внесете го бараниот број на апликација за ингеренциите и датумот на раѓање.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Земи влезна картичка и билетот за салата ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите JK Police SI Прифатна картичка

Завршни зборови

Во блиска иднина, картичката за прием на наставници од второ одделение RPSC 2 ќе биде достапна преку веб-порталот споменат погоре. Следењето на горенаведената процедура ќе ви овозможи да ја добиете вашата картичка штом ќе биде официјално објавена. Ова го завршува нашиот пост, засега, па ќе се откажеме.

Оставете коментар